Οι ομάδες της “Λάρα”

Γνωρίστε τα σκυλιά μας:

Πιστοποιημένοι σκύλοι-οδηγοί

Κοινωνικοποιημένοι σκύλοι

Πιστοποιημένοι σκύλοι-οδηγοί

Η Λάρα, η Επίτιμη Πρόεδρος της Σχολής!

H Λάρα με την Ιωάννα στο Ίδρυμα τεχνολογίας και έρευνας

Η Λάρα, που αποτέλεσε το έναυσμα για τη δημιουργία της Σχολής Σκύλων-Οδηγών Τυφλών με το όνομά της, είναι ένα θηλυκό μαύρο Labrador – Retriever. Ήταν ο πρώτος σκύλος-οδηγός της Ιωάννας-Μαρίας Γκέρτσου με ολική απώλεια όρασης, που είναι πρόεδρος και ιδρυτικό μέλλος της Σχολής. Ήταν επίσης ο πρώτος σκύλος-οδηγός στην Ελλάδα! Η Λάρα έχει ζήσει και ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου. Όταν έπιασε δουλειά στην Ελλάδα η έννοια των σκύλων-οδηγών ήταν σχεδόν άγνωστη και τα νομικά πλαίσια που επέτρεπαν την πρόσβασή τους, ανύπαρκτα. Χάρη στην αφοσίωσή, τον χαρακτήρα και την απίστευτη υπομονή της, οι Έλληνες έμαθαν, δεχτήκαν κι αγάπησαν τους σκύλους-οδηγούς τυφλών. Σήμερα η Λάρα απολαμβάνει τις τιμές που αρμόζουν σε κάθε απόστρατο σκύλο-οδηγό τυφλών.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την Λάρα.

Η Μέη και η Ιωάννα-Μαρία

H Μέη με την Ιωάννα στη βόλτα τους στην αποβάθρα

Η Μέη είναι ένα ξανθό Labrador – Retriever κι ο 1ος σκύλος-οδηγός τυφλών που εκπαιδεύτηκε από τη Σχολή “Λάρα”! Η Μέη αντικατέστησε επάξια τη Λάρα κοντά στην Ιωάννα-Μαρία κι ανέλαβε το δύσκολο έργο της εκπροσώπησης της Σχολής. Απίστευτη επαγγελματίας με ακαταμάχητες βλεφαρίδες, η Μέη είναι πια μία σταρ, όπως η προκάτοχός της. Δίνει ακούραστα το παρόν σε συνεντεύξεις, ημερίδες κι επιδείξεις κι έχει κριθεί ως υπόδειγμα σκύλου-οδηγού. Η Μέη αποτέλεσε χορηγία της Ελβετικής Σχολής σκύλων-οδηγών VBM, προκειμένου να ξεκινήσει το κίνημα των σκύλων-οδηγών στην Ελλάδα. Επιμέρους έξοδα καλύφθηκαν από τα Πλαστικά Κρήτης και την Παγκρήτια Τράπεζα.

Ο Μάριο και η Αθανασία

Ο Μάριο και η Αθανασία ξεκουράζονται μετά την βόλτα τους

Ο Μάριο είναι ένα μεγαλόσωμο ξανθό Labrador – Retriever που εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Η χειρίστρια του είναι η Αθανασία Τσίτου με ολική απώλεια όρασης. Η εκπαίδευση της ομάδας, αποτελεί ευγενική χορηγία του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος". Ο Μάριο δωρήθηκε στη Σχολή “Λάρα” από τον Πάνο Νηστικάκη που ζει στα Χανιά της Κρήτης.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες για τον Μάριο και την Αθανασία στη σχετική σελίδα της Σχολής στο Facebook.

Η Σίσσυ και η Αθηνά

H Σίσσυ παρέα με την Αθηνά σε πάρκο της Θεσσαλονίκης

Η Σίσσυ είναι Γερμανικός Ποιμενικός. H εύρεση δυσπλασίας στα ισχία δεν της επέτρεψε να ολοκληρώσει επιτυχώς το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα. Παρόλα αυτά, η χειρίστριά της Αθηνά Κοντοσώρου με μερική απώλεια όρασης, επέλεξε να την κρατήσει κοντά της. Η Sissy, έχει ζήσει στη Θεσσαλονίκη και την Κέρκυρα. Σήμερα, ζει στο Βόλο. Τα έξοδα εκπαίδευσης της Sissy και της Αθηνάς, καλύφθηκαν με την ευγενική χορηγία της τράπεζας Alpha Bank.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες για την Σίσσυ και η Αθηνά στη σχετική σελίδα της Σχολής στο Facebook.

Η Κρύσταλ και η Εύη

Έυη και η Κρύσταλ πρωταγωνιστούν σε μια θεατρική παράσταση του Φάρου Τυφλών

Η Κρύσταλ είναι ένα ξανθό λαμπραντόρ-ριτρίβερ. Συνεργάζεται με την Ευγενία Σταμάτη που έχει ολική απώλεια όρασης από την Αθήνα. Η ομάδα εκπαιδεύτηκε με την ευγενική χορηγία της Royal Canin Hellas.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες για την Κρύσταλ και την Εύη στη σχετική σελίδα της Σχολής στο Facebook.

Η Ντάιαμοντ και ο Τάκης

H Ντάιαμοντ με τον Τάκη στη Χίο

Η Ντάιαμοντ είναι ένα μαύρο Labrador-Retriever. Ο χειριστής της είναι ο Παναγιώτης Κόλιας με ολική απώλεια όρασης από την Αθήνα που ζει κι εργάζεται στη Χίο. Η Ντάιαμοντ κοινωνικοποιήθηκε από τον Δημήτρη Παπάζογλου. H εκπαίδευση της ομάδας πραγματοποιήθηκε χάρη στην ευγενική χορηγία της Royal Canin Hellas.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες για την Ντάιαμοντ και τον Τάκη στη σχετική σελίδα της Σχολής στο Facebook.

Ο Λέιζυ και ο Μανώλης

Ο Λέιζυ και ο Μανώλη στη Καλλιθέα

Ο Λέιζυ είναι ένα μαύρο Labrador-Retriever που δωρήθηκε από το εκτροφείο Cosmos of Grace. Ο χειριστής του είναι ο Μανώλης Διαμαντίδης με ολική απώλεια όρασης που ζει στην Καλλιθέα. Ο Λέιζυ κοινωνικοποιήθηκε από την Ντέμιαν Κατσαδώρου, την Κατερίνα και Ιλιάνα Γκιώνη. H εκπαίδευση της ομάδας πραγματοποιήθηκε χάρη στην ευγενική χορηγία ιδιώτη.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες για τον Λέιζυ και τον Μανώλη στη σχετική σελίδα της Σχολής στο Facebook.

Κοινωνικοποιημένοι σκύλοι

Ο Άφεξ και ο Αντώνης

>Ο Άφεξ και ο Αντώνης στην παραλία

Ο Άφεξ ζει στο Χαλάνδρι με τον Αντώνη Ρέλλα που έχει κινητική αναπηρία.

Ο Μάικ και ο Ιορδάνης

Ο Μάικ και ο Ιορδάνης

Ο Μάικ είναι Βελγικό Λυκόσκυλο. Βρέθηκε στο δρόμο, άσχημα τραυματισμένος στην πλάτη από την οικογένεια του Γιώργου Σταβοράβδη. Θεραπεύτηκε, εκπαιδεύτηκε και δωρήθηκε στον Ιορδάνη Μπαγάκη με απώλεια ακοής από τη Θεσσαλονίκη. Ζουν τρισευτυχισμένοι μαζί και είναι οι καλύτεροι φίλοι! Η ομάδα εκπαιδεύτηκε με χορηγία της με την ευγενική χορηγία της τράπεζας Alpha Bank.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες για τον Μάικ και τον Ιορδάνη στη σχετική σελίδα της Σχολής στο Facebook.