Δωρεές

Οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών αποτελούν τον ιδανικότερο σύντροφο για την αυτόνομη, ποιοτική κι ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπων με απώλεια όρασης. Η Ελληνική Σχολή Σκύλων-Οδηγών ‘Λάρα’ δεν λαμβάνει ουδεμία επιχορήγηση από το Κράτος. Χρειάζεται τη στήριξή σας προκειμένου να τους προσφέρει έναν σκύλο-οδηγό, εντελώς δωρεάν.

Πώς να δωρίσετε

Μπορείτε να δωρίσετε μέσω του κεντρικού τραπεζικού λογαριασμού της Σχολής ή του PayPal. Παρακαλούμε μην ξεχνάτε να αναφέρετε τα στοιχεία σας στην κατάθεση ή μέσω ενημερωτικού email για να μπορούμε να σας αποστείλουμε τη σχετική απόδειξη καταβολής δωρεάς. H Σχολή ‘Λάρα’ τιμά τους χορηγούς της στον ιστοχώρο της, στον τύπο και σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ή συμμετέχει.

Mέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό

Ελληνική Σχολή Σκύλων Oδηγών "Λάρα"
Τράπεζα: Alpha Bank S.A.
Σταδίου 40, 102 52
Αθήνα, Ελλάδα
Euro Account: 123-00-200200-7643
ΙΒΑΝ:GR26 0140 1230 1230 0200 2007 643
SWIFT CODE: CRBAGRAAXXX

Στην περίπτωση κατάθεσης στο τραπεζικό λογαριασμό της Σχολής παρακαλούμε να μας ειδοποιήσετε σχετικά μέσω email (info at laraguidedogs.gr) για τα πλήρη στοιχεία σας ώστε να εκδοθεί και να σας αποσταλεί το σχετικό λογιστικό στοιχείο (απόδειξη δωρεάς).

Mέσω Paypal

Στην περίπτωση κατάθεσης στο λογαριασμό Paypal της Σχολής παρακαλούμε να μας ειδοποιήσετε σχετικά μέσω email (info at laraguidedogs.gr) για τα πλήρη στοιχεία σας ώστε να εκδοθεί και να σας αποσταλεί το σχετικό λογιστικό στοιχείο (απόδειξη δωρεάς).

Οι οικονομικές και υλικές δαπάνες που καλύπτονται από την Σχολή "Λάρα" μέσω των χορηγών της

  • Ο μισθός και η ασφάλεια των εκπαιδευτών
  • Τα μεταφορικά έξοδα των εκπαιδευτών (σε διάφορες περιοχές) για την εκμάθηση τεχνικών σε διαφορετικά περιβάλλοντα
  • Η διαμονή και τα οδοιπορικά των εκπαιδευτών, όταν η συνεκπαίδευση της ομάδας πραγματοποιείται εκτός Αττικής
  • Η κτηνιατρική περίθαλψη, η στείρωση, τα φάρμακα, οι εξετάσεις και ο εμβολιασμός των υπό εκπαίδευση σκύλων-οδηγών
  • Η διατροφή των υπό εκπαίδευση σκύλων-οδηγών
  • Ο εξοπλισμός (σαμάρι εργασίας, γιλέκο σήμανσης, λουριά, κολλάρα, λευκά μπαστούνια, καλάθια μεταφοράς, κρεβάτια κτλ)
  • Η αγορά των κουταβιών

Εξοδα που καλύπτονται από την Σχολή "Λάρα" μετά την αποφοίτηση μιας ομάδας σκύλου-οδηγού

Η Σχολή σκύλων-οδηγών "Λάρα" προτρέπει τους χειριστές της να καλύπτουν οι ίδιοι τα βασικά έξοδα των σκύλων-οδηγών τους (ετήσιος εμβολιασμός, αποπαρασίτωση, διατροφή). Η Σχολή καλύπτει τα παραπάνω έξοδα μόνο όταν υπάρχουν διαθέσιμες χορηγίες ή/και εφόσον οι χειριστές αδυνατούν να τα καλύψουν λόγο οικονομικών δυσχεριων. Όταν ένας σκύλος-οδηγός χρειαστεί κτηνιατρική παρέμβαση, πέρα από τις παρεμβάσεις ρουτίνας, τα έξοδα καλύπτονται από την Σχολή.