Νέα

Τα σχετικά με τις δραστηριότητες της Σχολής νέα μας:

 • Μάιος 2016: Σάλος για τον οδηγό του ΟΑΣΑ που κατέβασε τυφλή επιβάτη γιατί είχε το σκύλο-οδηγό της.
 • Μάιος 2016: Οδηγός του ΟΑΣΑ ζήτησε από τυφλή κοπέλα να κατέβει από το λεωφορείο επειδή είχε μαζί το σκύλο-οδηγό της.
 • Μάιος 2016: Ντροπή: Οδηγός του ΟΑΣΑ κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. για να συλλάβει τυφλή επειδή είχε ανέβει στο λεωφορείο με το σκύλο-βοηθό της.
 • Μάιος 2016: Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου: «Η Μέι είναι τα μάτια μου στο ελληνικό χάος».
 • Φεβρουάριος 2016: Τι κάνει ένας σκύλος-οδηγός για τυφλούς, όταν ο Ελληνάρας κλείνει την ειδική ράμπα με το ΙΧ του.
 • Φεβρουάριος 2016: Σε αναπηρικό αμαξίδιο ο πρώτος σκύλος- οδηγός στην Ελλάδα - Πανελλήνια συγκίνηση για τη Λάρα.
 • Οκτώβριος 2015: Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου «εργάζεται» ένα… λαμπραντόρ.
 • Μάρτιος 2015: Βήμα Science: Σκύλοι-οδηγοί: Βλέποντας με «δανεικά» μάτια.
 • Μάρτιος 2015: Δελτίο τύπου: Ενημέρωση για την πρόσβαση των ομάδων σκύλων-οδηγών σε δημόσιες και ιδιωτικές εγκαταστάσεις, επιχειρήσεις, μέσα μαζικής μεταφοράς και υπηρεσίες.
 • Μάρτιος 2015: Αlexandriamou.gr: Πάρις Διαμαντίδης σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης: "Λειτουργώ πάνω στη σχέση ανθρώπου-σκύλου. Μιλάμε άλλωστε για ζωντανούς οργανισμούς και όχι για ρομπότ- σκύλους και GPS που εκτελούν εντολές χωρίς συναισθήματα....".
 • Οκτώβριος 2013 – Αθήνα: Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Σκύλων “International Dog Festival – Athens 2013” στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό στο Ελληνικό με χορηγία της Royal Canin Hellas και τη συνεργασία του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας. Μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό από την έκθεση.
 • Ιούλιος 2014: Ο σκύλος-οδηγός Ντάιαμοντ και ο Παναγιώτης Κόλιας με ολική απώλεια όρασης που ζει και εργάζεται στη Χίο, είναι η νέα ομάδα σκύλου-οδηγού της Σχολής "Λάρα"! Η ομάδα, εκπαιδεύτηκε με την ευγενική χορηγία της Royal Canin Hellas. Μπορείτε να δείτε το σχετικό φωτογραφικό υλικό στη σελίδα μας στο facebook, και να δείτε το σχετικό ρεπορτάζ στο Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ από την συνεκπαίδευση της Ντάιαμοντ και του Τάκη στο νησί της Χίου..
 • Απρίλιος 2014: Συμμετοχή της Σχολής Σκύλων-Οδηγών "Λάρα" στη δράση "Φιλοζωική Αθήνα" των Ατενίστας.
 • Απρίλιος 2014: Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Σκύλων "International Dog Festival – Thessaloniki 2014" στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo με χορηγία της Royal Canin Hellas και τη συνεργασία του Κυνολογικού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να δείτε το σχετικό φωτογραφικό υλικό στη σελίδα μας στο facebook.
 • Μάρτιος 2014: η Αlpha Bank στηρίζει για 4η συνεχόμενη χρονιά τη Σχολή "Λάρα".
 • Δεκέμβριος 2013: Συμμετοχή της Σχολής Σκύλων-Οδηγών "Λάρα" στο Bazaar για τα αδέσποτα του Stray.gr.
 • Δεκέμβριος 2013: Ο σκύλος-οδηγός Κρύσταλ και η Εύη Σταμάτη με ολική απώλεια όρασης από την Αθήνα, είναι η νέα ομάδα σκύλου-οδηγού της Σχολής "Λάρα"! Η ομάδα, εκπαιδεύτηκε με την ευγενική χορηγία της Royal Canin Hellas. Μπορείτε να δείτε το σχετικό φωτογραφικό υλικό στη σελίδα μας στο facebook.
 • Οκτώβριος 2013 – Αθήνα: Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Σκύλων “International Dog Festival – Athens 2013” στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό στο Ελληνικό με χορηγία της Royal Canin Hellas και τη συνεργασία του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας. Μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό από την έκθεση.
 • Μάρτιος 2013: Ανταλλαγή εμπειριών και σύσφιξη σχέσεων με την Σχολή Σκύλων-Οδηγών του Ισραήλ που ιδρύθηκε πριν από 25 χρόνια. Μπορείτε να ενημερωθείτε και να δείτε φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη.
 • Σεπτέμβριος 2012: Το νέο φυλλάδιο της Σχολής που δημιουργήθηκε με την επιμέλεια και την ευγενική συνεισφορά του χορηγού μας Royal Canin Hellas.
 • 16 Μαίου 2012: Η Σχολή "Λάρα" αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στο σεμινάριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκύλων-Οδηγών στο Παρίσι με φίλους απο την Ιαπωνία και Ισπανία. Στην Ομοσπονδία αυτή συμμετέχουν πάνω απο 80 σχολές σκύλων-οδηγών. Κάποιες απο αυτές εκπαιδεύουν πάνω απο 100 ομάδες (σκύλος και χειριστής) ανά έτος. Άλλες, καταγράφουν σταθερή πορεία στα Βαλκάνια όπως η σχολή της Βουλγαρίας, που στα 10 χρόνια λειτουργίας της καταφερε να εκπαιδεύσει 20 ομάδες. Μόνο στο Παρίσι υπάρχουν 4 σχολές που εκπαιδεύουν περίπου 500 ομάδες ανά έτος. Τα περισσότερα μέλη της ομοσπονδίας είναι ΜΚΟ, εκτός απο ελάχιστες περιπτώσεις, όπως η σχολή της Φλωρεντίας (μια εκ των πέντε Ιταλικών σχολών), που είναι δημόσιοι οργανισμοί. Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από το σεμινάριο στο σχετικό group μας στο facebook, καθώς και σχετικά βίντεο με την μεθοδολογία εκπαίδευσης που ακολουθείται στη Γαλλική Σχολή "Chiens Guides d’ Aveugles".
 • 22 Φεβρουαρίου 2012: Η Μέη και η Ιωάννα – Μαρία συμμετείχαν ως ειδικοί καλεσμένοι στις τελετές απονομής βραβείων στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας. Ο διαγωνισμός, που διοργάνωσε το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων (GAWF) και το Dogs Trust. Η Ιωάννα – Μαρία έδωσε μια ενημερωτική ομιλία σχετικά με το πως η συνεργασία της με την Μέη τη βοηθάει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής της και την ικανότητά της να κινείται και να ζει φυσιολογικά. Περισσότερα για την εκδήλδωση μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο με τίτλο "Τα παιδιά ζωγράφισαν για τα ζώα της Ικαρίας".
 • Οκτώβριος 2011: Ο Μάριο, το δεκατριών μηνών ξανθό λαμπραντόρ που κοινωνικοποιείται στα Χανιά, πρόκειται να μεταβεί στην Ελβετία για να εκπαιδευτεί ως Σκύλος - Οδηγός Τυφλών, με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", του νέου Χρυσού Χορηγού της Σχολής.
 • Οκτώβριος 2011: Η Σχόλη τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων 2011, μία ημέρα που γιορτάζουν τα ζώα και στην οποία έχουμε τη δυνατότητα να τους πούμε ένα μικρό ευχαριστώ για όσα μας προσφέρουν σε καθημερινή βάση. Η Ιωάννα με τη Μέη λάβανε μέρος στη διασκέδαση και την γιορτή που συνδιοργανώθηκε με τη Φιλοζωική Κρήτης, με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, του ArtStudio, του Σκάι Κρήτης 92,1, της μονάδας βιολογικής εκτροφής ορνίθων αυγοπαραγωγής στην Κρήτη "Όρνις Ποιων", και της αλυσίδας Βερόπουλος - Χαλκιαδάκη, στηρίζοντας το έργο μας για ένα καλύτερο μέλλον για τα ζώα και όχι μόνο. Το Σάββατο 1 Οκτώβρη οι φίλοι μας είχανε την ευκαιρία να γλυκαθούν από γλυκά φτιαγμένα από αυγά ελευθέρας βοσκής, να δοκιμάσουν ζωγραφική προσώπου για παιδιά και βεβαίως να μάθουν περισσότερα για το έργο της Φιλοζωικής Κρήτης και της Σχολή Σκύλων Οδηγών Λάρα! Τη δε Κυριακή 2 Οκτώβρη, στο πάρκο Κομμένο Μπεντένι, οι παρευρισκόμενοι είδαν από πρώτο χέρι πόσα θαυμαστά και ταυτόχρονα πράγματα σημασίας μπορεί να κάνει ένας Σκύλος-Οδηγός Τυφλών. Ελπίζουμε να περάσατε καλά! Μπορείτε να κατεβάστε την αφίσα της εκδήλωσης σε μορφή pdf!
 • Απρίλιος 2011: Ο Χρυσός Χορηγός της Σχολής, η Alpha-Bank αναφέρθηκε στην στήριξη της Σχολής "Λάρα" στην πιο πρόσφατη έκδοσή του περιοδικού "Μαζί". Επιπλέον, την Παρασκευή 1η Απριλίου, δυο εκ των ιδρυτικών μελών της Σχολής, η Κα Γκέρτσου & ο Κος Γεωργιόπουλος, συνοδευόμενοι από τα Λάμπραντορ Λάρα & Μέη, είχαν την υπέρτατη τιμή να συνεβρεθούν και να συζητήσουν με τον Προέδρο της Τραπέζης, Κο Ιωάννη Κωστόπουλο. Μπορείτε να δείτε το σχετική σελίδα από το περιοδικό στη σχετική σελίδα στο facebook.
 • Μάρτιος 2011: Η Σχολή Σκύλων-Οδηγών "Λάρα" έμετά από αίτημα του "Ελληνικού Ταμείου Μέριμνας για τα Ζώα", έδωσε σειρά επιδείξεων σε τρεις κύριες πόλεις της Ικαρίας, οι οποίες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Οι επιδείξεις, με δεδομένο ότι στο νησί υπάρχουν κρούσματα κακομεταχείρισης σκύλων (ο θεσμός των "βαρελόσκυλων"), είχαν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά και να τους δείξουν τι μπορεί να κάνει ο σκύλος για τον άνθρωπο, όταν ζει υπό τις κατάλληλες συνθήκες, εκπαιδεύεται σωστά κι έχει πολύ αγάπη. Δείτε το σχετικό φωτογραφικό υλικό από την επίδειξη στην Ικαρία στη σχετική σελίδα στο facebook.
 • Μάρτιος 2011: Οι Έλβετοί αλλά και Έλληνες φίλοι της Σχολής συναντήθηκαν στο WestSide Bar της Ζυρίχης, όπου διασκέδασαν και προσέφεραν χρήματα για την ενίσχυση του ταμείου μας! Τους ευχαριστούμε θερμά!. Δείτε το σχετικό φωτογραφικό υλικό από τους φίλους μας στη σχετική σελίδα στο facebook.
 • Μάρτιος 2011: Η Σχολή Σκύλων-Οδηγών "Λάρα" έδωσε μια επιτυχημένη επίδειξη στο Σχολικό Κέντρο Αγρού στην Κέρκυρα! Τα παιδάκια, έιχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τη Μέη και τη Σίσσυ και να δουν τη δουλειά των Σκύλων - Οδηγών Τυφλών. Δείτε το σχετικό φωτογραφικό υλικό από το Σχολικό Κέντρο Αγρού σχετική σελίδα στο facebook.
 • 28 Φεβρουαρίου 2011: Επιμορφωτική επίσκεψη της Σχολής μας, σε μια από τις αρτιότερες και παλαιότερες σχολές της Ε.Ε., της Βασιλικής Σχολής Σκύλων-Οδηγών στην Ολλανδία. Δείτε το σχετικό φωτογραφικό υλικό στην σχετική σελίδα στο facebook.
 • 20 Φεβρουαρίου 2011: Το νέα ετικέτα της σχολής "Λάρα" για την πρόσβαση των Σκύλων-Οδηγών, με το οποίο ενημερώνονται οι άνθρωποι για την ελεύθερη είσοδο σε Σκύλους-Οδηγούς! Η ετικέτα είναι διαθέσιμη για όλους και μπορείτε να την κατεβάσετε σε μορφή εικόνας . H δημιουργία είναι της Dreamondesign και ιδιαιτέρως της Ντίνας την οποία ευχαριστούμε!
 • 19 Φεβρουαρίου 2011: H Σχολή "Λάρα" έγινε μέλος στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων.
 • 5 Οκτωβρίου 2010: H Μέη, ο πρώτος Σκύλος-Οδηγός στην Βουλή των Ελλήνων. Η Ιωάννα με την Μέη συμμετείχαν στην ομάδα που επέδωσε ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής. Δείτε το σχετικό υλικό στην σχετική σελίδα στο facebook.
 • 19 Ιουνίου 2010: Η Σχολή συμμετείχε στην προσπάθεια των μελών των φιλοζωικών σωματείων στην Κρήτη, ώστε να μπει φρένο στα εγκλήματα που γίνονται εις βάρος των απροστάτευτων ζώων, τα οποία μένουν ατιμώρητα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες στη σχετική σελίδα.
 • 15 Μαίου 2010: Θέλοντας να εκφράσει την συμπάθειά της προς όλα τα ζώα που προσφέρουν στον άνθρωπο, η Σχολή Σκύλων-Οδηγών "Λάρα" συμμετείχε στη δράση της Φιλοζωικής Κρήτης για την προώθηση των αυγών ελευθέρας βοσκής σε εταιρίες και καταναλωτές. Το Σάββατο 15 Μαίου πραγματοποιήθηκε event για το θέμα αυτό στην πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες στο σχετικό δελτίο τύπου και στο σχετικό φυλλάδιο της CIWF .
 • Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σητείας με εκπροσώπους φιλοζωικών συλλόγων. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για την συνάντηση αυτή.
 • Ολοκληρώθηκε η 1η φάση της αξιολόγησης προσβασιμότητας του διαδικτυακού χώρου. Το περιεχόμενο του laraguidedogs.gr συμμορφώνεται πλήρως με τα διεθνή στάνταρ για την ηλεκτρονική προσβασιμότητα. Μπορείτε να διαβάστε περισσότερα γι αυτές τις πρόνοιες και τις συντομεύσεις που προσφέρονται.
 • 5 Δεκεμβρίου 2008: Η σχολή V.B.M. δέχτηκε να εκπαιδεύσει αφιλοκερδώς την Μέι στα καθήκοντα του Σκύλου-Οδηγού. Σε ενάμισι χρόνο αναμένεται ότι η Μέι θα γίνει ο οδηγός ενός τυφλού ανθρώπου στην Ελλάδα. Στο V.B.M. θα μεταβεί και η Λεία Σταβοράβδη προκειμένου να συμμετέχει στην μετεκπαίδευση της Μέι.
 • 20 Νοεμβρίου 2008: Ο Υφυπουργός Υγείας Κ. Κωνσταντόπουλος, αναγνωρίζοντας την έλλειψη σχετικού νόμου, θα προωθήσει τη δημιουργία κρατικού νόμου που θα επιτρέπει την καθολική πρόσβαση των Σκύλων-Οδηγών (και των Σκύλων υπό εκπαίδευση) σε όλους ανεξαιρέτως τους δημόσιους χώρους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
 • 8 Νοεμβρίου 2008: H εκπαιδεύτρια Σκύλων-Οδηγών Λεία Σταβοράβδη ολοκλήρωσε την εκπαίδευση κοινωνικοποίησης και βασικής υπακοής της Μέι, που είναι τώρα 14 μηνών.
 • 19 Οκτωβρίου 2008: Η Μέι, τo ξανθό Λαμπραντόρ που μας χάρισε το εκτροφείο MC of Palmhill, κέρδισε το 1ο βραβείο καλύτερου εκπροσώπου φυλής στην ηλικιακή ομάδα 9 – 12 μηνών της ομάδας των Retriever, στην έκθεση του Κοινοφιλικού Ομίλου Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) στον Μαραθώνα.
 • 9 Οκτωβρίου 2008: Επίσκεψης της Ιωάννας Γκέρτσου στο Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο συζήτησης για τη διαμόρφωση νομοθετικών πρωτοβουλιών με τελικό στόχο την καθολική πρόσβαση των Σκύλων-Οδηγών (και των Σκύλων υπό εκπαίδευση), στους δημόσιους χώρους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
 • 24 Σεπτεμβρίου 2008: Η Ελβετική σχολή Σκύλων-Οδηγών και Κινητικότητας (V.B.M.) δέχτηκε να συνεργαστεί μαζί μας, προσφέροντας μας την πείρα και την τεχνογνωσία της στην εκπαίδευση Σκύλων-Οδηγών, την κατάρτιση προσωπικού και την παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
 • 20-23 Ιουνίου 2008: Η Σχολή μας συμμετείχε στο σεμινάριο της Διεθνής Ομοσπονδίας Σκύλων-Οδηγών (I.G.D.F.), που διεξήχθη στο Λονδίνο.
 • 10 Μαρτίου 2008: Ο ιδρυτής της Σχολής Σκύλων-Οδηγών της Ταϊβάν William Chen, ήλθε στην Ελλάδα προκειμένου να εκτιμήσει την υπάρχουσα κατάσταση στη χώρα μας και να μας δώσει συμβουλές για τη σωστή ανάπτυξη της Σχολής.